Noël Peiren2018-12-01T14:51:18+00:00

Noël Peiren

Een naam die in de Belgische duivensport en ver daar buiten nooit meer iemand zal vergeten. Het ras Peiren dat over heel de wereld bekend is, en zijn beren sterke stam is in vele hokken vervaardigd. Zijn duiven vliegen topprestaties van Bourges tot Barcelona. Alleen met de nationale vluchten wordt de klok gezet, daar voor is het voor Noël alleen africhten. Alleen nationale topprestaties tellen voor het ras Peiren.

Top duiven zoals de “Barcelona” , de “Karel”, de “Brive” , “den Artiest” en de “Montauban” zijn nog steeds in zijn stam vereeuwigd.

Zoals op de hele website te lezen is, is dhr. Noël Peiren voor ons een gewaardeerd man. De zoals eerder genoemde “Grootmeester” betekend veel voor ons. Dankzij hem hebben ook wij een sterke kolonie duiven weten te kweken. Kinderen van zijn 1e van Barcelona ’05 en familie verwanten van de prachtige uitslag van Barcelona ’05 zijn ondertussen ook aanwezig in onze kolonie. 

De geschiedenis

De basis ligt bij de vader van Noël die in 1947 reeds een goede duivenstam bezat en dit wist uit te bouwen naar een sterke fondstam. De duiven kwamen van Hector Delou, M vanderVelde, Vanderweghe, Cattrijsse, Beulens, C. Hooremans, Van der Espt en R. van Spitael.

Helaas moest de vader Georges Peiren in 1976 stoppen met de duiven vanwege zijn gezondheid. De duiven werden totaal verkocht enkel de kwekers werden behouden. Noël heeft de verzorging van deze duiven overgenomen terwijl hij ondertussen in 1974 op zichzelf was gaan vliegen. Toen de vader van Noël is overleden heeft Noël ook de duiven nog een periode verzorgd in Vladslo. Van deze duiven heeft hij een paar koppels op zijn eigen hokken geplaatst. Dit is uitgelopen op een weer heel sterke fondstam waar hij deze duiven heeft gekruist met West-Vlaamse rassen. Met diverse liefhebbers deed Noël samenkweek. Wat de duiven bij de vader van Noël deden blijkt nog steeds te werken. Een fantastisch hok met geweldige duiven voor afstanden van 400 tot 1100 kilometer.

1st National Bourges 23.667 pigeons 2004
1st National Brive 19.487 pigeons 2004

Lees hier de reportage van Noël Peiren door Johan Kempen