Over ons2018-11-24T10:40:28+00:00

Over ons

Bert Saarloos kwam voor het eerst in contact met duiven door zijn buurman in het jaar 1980. Dit waren sierduiven en hoogvliegers. Door de aanwezigheid van deze duiven kwam er geheel onverwachts een postduif in het hok terecht. Doordat deze duif een vaste voetring en een gummiring om had was de nieuwsgierigheid geboren. Door dit voorval is heel wat voortgekomen. Bert is begonnen met een hokje van 2 bij 2 meter. En daar is het zoals je ziet niet bij gebleven. Bert sloot zich aan bij de duivenvereniging als jeugdlid. Klein begonnen en uitgegroeid tot een echte duivenliefhebber.

In 1984 werd Bert jeugdlid af en was genoodzaakt te gaan spelen tegen de “grote” senioren. Dit bracht met zich mee dat de combinatie A. Saarloos & Zn. ontstond. Arie (de vader van Bert) had ondertussen zijn voetbalcarrière op een lager pitje gezet en kon zich daardoor gaan concentreren op de duivensport.

Deze combinatie liep gesmeerd. Het idee van hokverzorging en kwaliteit lag geheel op één lijn. De twee heren uit het gezin van vijf konden door volledige ondersteuning van moeder (Marry) en de gezusters (Folke en Carla) zich samen storten op de duivensport. Marry “de kracht” achter deze beginnende combinatie is in de loop der jaren meldcentrum voor de vereniging PV “De Snelvliegers” geworden en heeft dit een aantal jaren voorgezet. Zo, is in het kort de combinatie uitgegroeid tot wat ze nu zijn.

De eerste tien jaren was de combinatie als programma speler actief. De eerste successen werden op de fond in 1985 geboekt tijdens de vlucht St-Vincent waar ze voor de eerste keer aan mee deden. De “226” vloog de 1e in de Hoeksche Waard (2 uur los), 18e Nationaal van 19.344 duiven. De passie voor de “Grote Fond” was geboren

Ondertussen zijn we 25 jaar verder en zijn er heel wat mooie en minder mooie momenten geweest. Zoals iedere duivenliefhebber ooit ervaren heeft, zijn het pieken en dalen. De pieken van de combinatie A. Saarloos & Zn. zijn een aantal kampioenschappen die verder genoemd zijn onder het knopje “Kampioenschappen”. De dalen zijn zoals ook iedere duivenliefhebber ooit meegemaakt zal hebben, het verlies van goede duiven. Duiven waar grote verwachtingen van waren maar helaas nooit meer thuis kwamen. Goede duiven die gewond thuis kwamen en niet meer in staat waren om mee te gaan met de vluchten.

Ondertussen heeft Bert versterking gekregen van zijn vrouw (Erica, en dat ben ik). Ik ben door Bert een aantal jaar geleden voor het eerst in aanraking gekomen met de duivensport. Het enthousiasme en fanatisme is een aparte ervaring en iedere keer als ze weer enthousiast zijn als er een duif op de klep valt is dat erg aanstekelijk. De heren zijn een beetje streng wat betreft hokverzorging maar hebben mij ondertussen de fijne kneepjes van dit schrapwerk volledig geleerd.

Onze duiven

Daughter Witpen 281

De 300

Super 24

Barcelona Duivin

Naar alle duiven